Przepis na puszysty naleśnik z polewą czekoladową

Przepis na puszysty naleśnik z polewą czekoladową

Jeśli chcesz stworzyć pyszne śniadanie, to koniecznie powinieneś wypróbować przepis na puszysty naleśnik z polewą czekoladową. Te puszyste naleśniki z pewnością spodobają się Twoim gościom. Ten przepis jest niezwykle łatwy w przygotowaniu. Aby stworzyć pyszne naleśniki z polewą czekoladową, będziesz potrzebować tylko kilku prostych składników. Czytaj dalej, aby poznać kroki, jak go przygotować. Nie zapomnij również przeczytać wskazówek dotyczących przechowywania, abyś mógł dobrze przechowywać swoje naleśniki.

Ten artykuł jest wynikiem naszej współpracy z codziennydoradca.pl

Składniki na puszyste naleśniki

W przypadku tego przepisu musisz najpierw wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie ubij płynne składniki – jajka, roztopione masło i mleko – aż do połączenia. Następnie dodaj je do suchych. Po wymieszaniu dodać do nich wiórki czekoladowe. Wlej odrobinę ciasta na kratkę i gotuj przez dwie do trzech minut przed przewróceniem na drugą stronę. Pozwól, aby naleśnik ostygł przed podaniem. Następnie, drizzle polewa czekoladowa na górze, aby zakończyć danie.

Jeśli wolisz, można dodać trochę wiórków czekoladowych do ciasta przed pieczeniem. Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj holenderskiego kakao w proszku i wysokiej jakości wiórków czekoladowych. Możesz również zastąpić posiekaną ciemną czekoladę wiórkami czekoladowymi. Aby przygotować sos czekoladowy, połącz składniki: masło, mleko, mąkę, sodę oczyszczoną i pieprz cayenne. Następnie do ciasta złóż wiórki czekoladowe. Sos czekoladowy jest gotowy!

Przygotuj ciasto: Przygotuj średniej wielkości nieprzywierającą patelnię. Nałóż trochę sprayu do gotowania i wlej 1/4 szklanki ciasta. Gotuj naleśniki przez 15 sekund i posyp dwiema łyżeczkami mini wiórków czekoladowych. Gotuj naleśniki, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, a spód będzie lekko przyrumieniony. Następnie odwróć je i usmaż z drugiej strony. Pozwól im ostygnąć przez kolejną minutę lub tak przed podaniem.

Dodaj kilka polew: Chocolate drizzle, sos karmelowy i jagody. Kilka kawałków czekolady sprawi, że te naleśniki będą wyjątkowo pyszne! Zrób je ze świeżymi owocami lub zwieńcz ganache. Tradycyjnie, naleśniki były posiłkiem śniadaniowym dla ludzi. Dziś, z syropem czekoladowym i świeżymi owocami, są wspaniałym deserem, którym można się cieszyć z rodziną. Pamiętaj tylko, aby podawać je z dużą ilością śmietany lub syropu. Jeśli nie przepadasz za czekoladą, możesz nawet dodać orzechy lub inne słodkie polewy.

Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, nie będziesz chciał przegapić tego przepisu. To nie tylko bogaty w smak czekolady, ale także szybkie, pyszne śniadanie lub deser. Ten przepis na czekoladowe naleśniki jest idealny dla każdego, kto kocha czekoladę! Możesz zrobić te pyszne desery w domu, używając składników ze spiżarni. Będą one idealnym dodatkiem do porannego menu lub popołudniowej herbaty! Kilka minut przygotowania pozwoli uzyskać do osiemnastu do dwudziestu czterech puszystych naleśników.

Nagrzej patelnię na średnim ogniu. Wlej około jednej trzeciej ciasta na każdy naleśnik. Naleśniki powinny zacząć bulgotać i chrupać na brzegach. Gdy już się ugotują, możesz je polać czekoladowym ganache i cieszyć się! Podawaj je na ciepło lub na ciepło z ulubionymi dodatkami. A co do sosu, możesz go podgrzać w mikrofalówce. Ale jeśli wolisz gorący czekoladowy ganache, jesteś ustawiony!

Opcje przechowywania resztek naleśników

Jeśli zrobisz pyszne puszyste naleśniki z polewą czekoladową, pokochasz posiadanie tego przysmaku na śniadanie lub deser o każdej porze dnia. Istnieje wiele sposobów na przechowywanie resztek naleśników. Po pierwsze, zamroź je w szczelnym pojemniku lub torbie nadającej się do zamrażania. Resztki mogą przetrwać do trzech miesięcy w lodówce. Dla jeszcze dłuższego przechowywania, odgrzej resztki w piekarniku, mikrofalówce, tosterze lub frytkownicy.

Zależnie od ilości, możesz zamrozić naleśniki lub przechowywać je w lodówce. Po schłodzeniu przechowuj je w szczelnym pojemniku lub zamykanej torbie do przechowywania. Schłodzony naleśnik pozostanie świeży w lodówce przez około tydzień. Zamrożony naleśnik może być przechowywany przez około tydzień. Możesz również zamrozić naleśniki, zawijając je w folię i umieszczając w szczelnym pojemniku.

Aby przechowywać resztki puszystego naleśnika z polewą czekoladową, trzymaj je w lodówce do trzech dni. Możesz je podgrzewać w mikrofalówce przez około 15 do 20 sekund, a nawet do 60 sekund. Jeśli wolisz je podgrzać, możesz umieścić je na blasze do pieczenia pokrytej papierem pergaminowym i mikrofalować przez pięć do 10 minut w temperaturze 350 stopni. Dzień przed podaniem, możesz ponownie podgrzać naleśniki, delikatnie opiekając je i podając je na zimno.

Przeczytaj:  Obiad jednogarnkowy - przewodnik krok po kroku

Po wykonaniu naleśników z chipem czekoladowym, możesz je zamrozić lub ponownie podgrzać później. Aby ponownie podgrzać resztki chocolate chip pancake, umieść je w torbie przystosowanej do zamrażania i umieść je w mikrofalówce na 30 sekund. Jeśli nie chcesz ich jeść tego dnia, możesz je odgrzać w mikrofalówce, piekarniku lub tosterze. W zależności od rodzaju patelni, której używasz, zachowają swój puch.

Choć naleśniki są najlepsze, gdy są podawane na ciepło, można je zamrozić, jeśli są robione z wyprzedzeniem. Zimniejsza kuchnia sprawi, że resztki naleśników będą trudniejsze do przerzucenia, co spowoduje, że produkt będzie mniej puszysty. Najlepszym sposobem przechowywania resztek puszystego naleśnika z polewą czekoladową jest wykorzystanie ich w ciągu trzech do czterech dni. Możesz nawet ponownie wykorzystać tę samą blachę do pieczenia kilku naleśników! Najlepszym sposobem na zachowanie resztek puszystego naleśnika z polewą czekoladową jest przechowywanie go w lodówce przez trzy do czterech dni.

Jeśli nie chcesz marnować syropu czekoladowego, możesz łatwo zastąpić proszek do pieczenia innym rodzajem mąki. Doskonałym zamiennikiem będzie pełnoziarnista mąka tortowa lub orkiszowa. Zamiast maślanki wypróbuj cukier z agawy lub cukier kokosowy. Użycie mleka bez nabiału również zadziałałoby dobrze. Olej z awokado lub oliwa z oliwek również działałyby dobrze. Jeśli nie masz mleka mlecznego, możesz zastąpić mleko sojowe lub migdałowe.

Jak odgrzać naleśniki z białą czekoladą

Gdy tylko chcesz zjeść pyszną miskę puszystych, czekoladowych naleśników, jest na to wiele sposobów. Pierwszym sposobem jest zamrożenie ich przed planowanym podaniem. Możesz zamrozić je pojedynczo na blasze lub w szczelnym pojemniku. Aby je później odgrzać, możesz po prostu podgrzewać je w mikrofalówce przez 20 sekund. Możesz je również rozmrozić przez noc. Po zamrożeniu wystarczy je ponownie podgrzać w mikrofalówce.

Aby ponownie podgrzać naleśniki z białą czekoladą, wystarczy umieścić je w zamrażarce i ponownie podgrzać w mikrofalówce przez około 30 sekund. Jeśli zrobiłeś je z wyprzedzeniem, możesz również utrzymać je w cieple w piekarniku, umieszczając je na blasze do pieczenia i przykrywając folią. Możesz też odgrzać je w lodówce do czterech dni. Możesz też zamrozić je w zamrażarce na okres do 3 miesięcy.

Jeśli zrobiłaś je z wyprzedzeniem, po prostu przechowuj je w lodówce. Możesz również dodać dodatki, takie jak wiórki czekoladowe, orzechy makadamia lub świeże jagody. Połączenie białej czekolady i słodzonego kokosa sprawi, że Twoje śniadanie będzie najlepsze w życiu. A kiedy będziesz gotowy do podania, wystarczy, że je podgrzejesz i będziesz się nimi delektować! Ten pyszny przepis jest idealny na weekendowy brunch.

Możesz przygotować te smaczne naleśniki z wyprzedzeniem i odgrzać je w dowolnym momencie. Możesz przechowywać je w zamrażarce przez okres do trzech miesięcy i odgrzewać je w mikrofalówce lub tosterze. Następnie, wszystko, co musisz zrobić, to dodać do nich to, co lubisz! Możesz nawet zrobić swój ulubiony sos czekoladowy, aby jeść z nimi. Możliwości są nieograniczone. Ten przepis jest marzeniem miłośnika czekolady.

Jeśli nie masz piekarnika lub mikrofalówki, możesz zamiast tego użyć swojego tostera. Kuchenka tostowa odgrzeje twoje naleśniki szybko i łatwo, zachowując ich puszystą teksturę. Może on również podgrzać pojedynczy naleśnik do chrupiącej krawędzi bez przypalania go. Możesz użyć roztopionego masła lub sprayu zapobiegającego przypalaniu się naleśnika. Upewnij się, że podgrzewasz swoje naleśniki przez około 1 do 1,5 minuty przed podaniem.

Gdy ponownie podgrzewasz swoje naleśniki, możesz wybrać użycie resztek ciasta lub partii naleśników. Pamiętaj tylko, aby dobrze wymieszać ciasto, aby nie przywarło do patelni. Po wylaniu ciasta na patelnię, będziesz mógł zobaczyć bąbelki, które tworzą się na wierzchu naleśnika. Jeśli na wykałaczce zostało jakieś ciasto, prawdopodobnie będzie dobrze odgrzać naleśniki, ale pamiętaj, że być może będziesz musiał powtórzyć proces kilka razy.

Jeśli pieczesz naleśniki z wyprzedzeniem, możesz odgrzać je w tosterze zamiast smażyć. Dzięki temu naleśniki nie będą miały zbyt ciastowatego spodu. Innym sposobem na ich odgrzanie jest opiekanie ich w tosterze lub zwykłym tosterze. Tostowanie w tosterze nada im lekko chrupiącą warstwę zewnętrzną, nie zamieniając ich w ciastowaty bałagan.

Podobne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *