Grillowana karkówka – odpowiednia marynata to podstawa

Grillowana karkówka - odpowiednia marynata to podstawa

Jeśli chcesz przyrządzić idealną karkówkę z grilla, kluczem jest odpowiednia marynata. Kilka składników, takich jak sos sojowy, sos rybny, sok z limonki i brązowy cukier w połączeniu z karkówką to idealne rozwiązanie. Umieść karkówkę w niereaktywnym pojemniku i wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Pozwól karkówce marynować się przez kilka godzin, do dwóch dni.

thit nuong

Gdy grillujesz karkówkę na wietnamski posiłek, powinieneś wiedzieć, jak zrobić dla niej smaczną, soczystą marynatę. Ten przepis jest zazwyczaj wykonywany w wietnamskich supermarketach przy użyciu klatki do mięsa. Można go również wykonać za pomocą bambusowych pałeczek namoczonych w wodzie przez około 20 minut. Gdy już będziesz mieć marynatę, będziesz gotowy do ugotowania karkówki. Oto jak:

Aby zrobić tę wietnamską marynatę, możesz odebrać każdy ze składników w lokalnym sklepie spożywczym. Gdy składniki są już w twojej spiżarni, zrób swoją marynatę. Następnie nabij na szpadki karkówkę i polej ją winem i solą. Zapewni to chrupiącą skórkę, soczyste mięso i delikatne wnętrze – ten kawałek tekstu jest twórczością zespołu portalu odzyskiwanie-danych-flash.pl. Podawaj to z prostą sałatką z czerwonej cebuli i granatu.

Marynuj wieprzowinę przez 15 do 30 minut przed grillowaniem. Aby marynata była bardziej aromatyczna, zmieszaj cukier, szalotkę, sos rybny i mielony czosnek. Gdy będzie już gotowa, możesz dodać ryżowe vermicelli i grillować, aż będzie ugotowane przez. Ta marynata jest ulubioną wietnamską i świetnie nadaje się do grillowania karkówki! To łatwe i pyszne!

kor moo yang

Dla delikatnej, soczystej karkówki z grilla, ta pyszna marynata jest koniecznością. Ta pikantna marynata jest przepełniona mieszanką azjatyckich smaków. Biały pieprz, czosnek, trawa cytrynowa oraz łodygi i korzenie kolendry powinny być drobno zmielone. Pozostałe składniki, w tym cukier palmowy, sos sojowy i mleko kokosowe, należy rozpuścić w gorącej wodzie. Marynatą rozprowadzić karkówkę i pozostawić do zamarynowania na co najmniej 2 godziny. Jeśli masz czas, możesz przygotować marynatę dzień wcześniej.

Przeczytaj:  Ciasto marchewkowe - lista niezbędnych składników

Chociaż tradycyjna metoda gotowania karkówki z grilla na grillu węglowym jest najbardziej autentycznym sposobem przygotowania tego dania, do jego przygotowania można również użyć gorącego piekarnika. Dodatek cukru palmowego w tym przepisie dodaje słodyczy i karmelizacji do powierzchni mięsa. Podczas gdy oryginalna marynata zawiera kilka składników, przepis ten można urozmaicić dodając ich więcej lub mniej. Ta marynata jest podstawą kuchni tajskiej i jest również świetna jako substytut wołowiny w smażonym ryżu.

Innym popularnym składnikiem jest Nam Tok Moo, dip w stylu Isan wykonany z sosu rybnego, soku z limonki, cukru palmowego i posiekanej szalotki. Ten ognisty i kwaśny sos jest podstawą kuchni izańskiej. Podobnie Gai Yang, czyli grillowany kurczak, jest podstawowym daniem kuchni izraelskiej. Tajowie często zamawiają Gai Yang z Larb lub Som Tam, aby uzupełnić swój posiłek.

Podobne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *